Fästbeslag

bauroc SKRUV

NYLONANKARE LÄTTBETONG — KBT

En specialutformad nylonplugg, KBT, avsedd för infästningar i lättbetong. En kraftig spiralgänga på utsidan av ankaret ger ett bra grepp i grundmaterialet. Skruvar som passar i KBT är trä-, universal- och maskingängade skruvar.

METALLANKARE LÄTTBETONG — KBT-M

Ett alternativ i metall, KBTM, som också är avsedd för infästningar i lättbetong, men kan också användas i andra grundmaterial som lecasten. KBTM används i hårdare typer av lättbetong och där ett bättre brandmontstånd krävs. KBTM är gjord av en zink legering Zn Al4 Cu1. Passande skruvar till KBTM är maskingängade skruvar.

För fastsättning av köksinredning, diskbänkar, radiatorer mm

NYLONPLUGG LÅNG — NAT-L

NAT L pluggen är tillverkad av polyamid och är avsedd för lätta infästningar. Den långa expansionszonen gör att NAT L kan också användas i porösa material som lättbetong, lecasten och håltegel.

För fastsättning av ytterdörrkarmar, gardinstänger, hyllor, speglar mm.

FASADPLUGG — KAT N

Fasadpluggen KAT N är som KAT men med en lång expansionszon. KAT N är därför gjord för infästningar i porösa grundmaterial som lättbetong, lecasten och håltegel. Skruvarna till KAT N fi nns i samma sortiment som till KAT.

För fastsättning av väggreglar, innerdörrkarmar, fönsterkarmar, köksinredning, hyllor mm.

bauroc SKRUV

Beskrivning

bauroc skruvens gänga är designad för porösa material. Lättbetongkruven har en diameter på 8,0 mm och kan fås med försänkt, kullrig eller montageskruvskalle. Samtliga versioner är försedda med Torx 30-spår utom montageskruvskallen som har ett Philips 3-spår. Den försänkta versionen är försedd med skärande rillor på undersidan av huvudet för att minimera risken för överdragning samt underlätta försänkningen vid montering i trä.

Typgodkänd ytbehandling

Lättbetongskruven är försedd med vår typgodkända ytbehandling CorrSeal, SITAC-nr 0075/05. CorrSeal är godkänd för användning i korrosivitetsklass C4, d v s i utomhusmiljöer med hög korrosivitet.

Montering

Lättbetongskruven skruvas rakt ner i lättbetongen/-klinkern, d v s ingen förborrning krävs. Om förankringsdetalj av trä skall förborras eller inte bör testas i varje enskilt fall. Vid montering rekommenderas momentskruvdragare, typ Makita. För att undvika överdragning av Lättbetongskruven bör man använda lågt varvtal på skruvdragaren. Överdragning kan innebära att gängan skjuvas sönder, vilket gör att lastkapaciteten kraftigt reduceras och ett nytt montage bör göras. Monteringsdjupet bör vara minimum 60 mm.